Tipovi zastakljivanja

Moderna i minimalistička arhitektura često ima velike staklene provršine koje nude mnoge prednosti: vaše sobe su ispunjene prirodnim svetlom, izgledaju prostranije i možete da uživate u prelepom pogledu. Pored toga, kada su dobro orijentisani, veliki prozori mogu da sakupe pasivnu solarnu energiju.

Pažljivo planiranje
Arhitekta igra važnu ulogu u pozicioniranju prozora. Ako ste zamislili specijalni koncept za prozore u vašoj zgradi, veoma je važno da o tome razgovarate sa svojim arhitektom u ranoj fazi projektovanja, pošto zgrada mora da se gradi u skladu sa željenim rešenjem. Reynaers' aluminjumski sistemi omogućavaju izvođenje staklenih površina visine do 3 metra i širine do 6 metera.

Vrste zastakljivanja

U zavisnosti od izabranog sistema, stakleni ili sastavni elementi od 4mm do 65mm mogu da se uklope u aluminijumske profile. To omogućava veliki izbor opcija zastakljivanja – od akustičnog stakla ili sigurnosnog stakla, do visoko estetskog ogledalo-stakla. Ukoliko je potrebno, prozorski profili se dodatno ojačavaju kao zaštita od opterećenja vetrom ili težinom velikih staklenih panela.