Expo 2020

“Povezivanje umova, stvaranje budućnosti”

Centralna tema ovogodišnjeg svetskog sajma je „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“. Ona simbolizuje posvećenost Dubai-a da izgradi bolji svet i oblikuje održiviju budućnost kroz inovativna rešenja. Mobilnost, održivost i mogućnosti čine ključne teme u okviru ovogodišnjeg sajma.

Ulaskom u Expo, koračate u potpuno novi svet. 192 zemlje, 192 paviljona… Po prvi put, svaka zemlja ima svoj paviljon, koji donosi impresivno kulturno iskustvo.

Srbija ove godine slavi 136 godina od prvog učešća na Svetskoj izložbi, simbolično, u Antverpenu u Belgiji. Prvi paviljon je zauzimao prostor od 125 metara kvadratnih, dok se ove godine paviljon prostire na čak 2000 m2.

Tema našeg paviljona ove godine je: Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost. Paviljon Srbije nalazi se u samom centru okruga mobilnosti, dizajniran kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu Vinčanske kulture sa digitalno naprednom i modernom Srbijom. 

Glavna tema distrikta mobilnosti je uspostavljanje veza koje su usmerene ka napredovanju društva i dostizanju jedinstva fizičkog i digitalnog sveta, odnosno formiranje društva u kom se informacije, dobra i ideje razmenjuju na najefikasniji način.

Reynaers Aluminium je zlatni partner belgijskog paviljona na Dubai World Expo 2020. Sa našim visokokvalitetnim rešenjima za aluminijumsko zastakljivanje, pomažemo paviljonu „Green Arch“ da predstavi srce i dušu Belgije svetu. Smešten u okrugu mobilnosti Expo-a, Belgijski paviljon detaljno prenosi viziju mobilnosti nacije za 2050. Nazvana "Green Arch", struktura želi da pošalje poruku nade. Uzdižući se na pet spratova na bruto površini od 4.824 kvadratnih metara, belgijski paviljon izgleda kao lučni, cvetni monolit. Održivost je centralna poruka na Svetskom sajmu, kao i za belgijsku delegaciju. Na primer, belgijski energetski pozitivan paviljon proizvodi više energije nego što troši. Štaviše, konstruktori su sledili kružne principe gradnje i koristili samo reciklirane materijale. Čak se i drvena konstrukcija može naknadno demontirati i ponovo koristiti.

U obilasku distrikta održivosti sreli smo se sa nekim od najnaprednijih svetskih tehnologija. Napor koji se ulaže u zalaganje za održivost i mogućnosti koje postoje za zivot u skladu sa prirodom su mnogobrojne. Iz dana u dan, sve više nas kreće održivim putem ka budućnosti u kojoj svi živimo u ravnoteži sa planetom zemljom. Udruživanjem snaga, sitnim koracima, možemo da napravimo ozbiljne globalne napretke, koji nam omogućavaju da sačuvamo svet oko nas.

Mi smo posetili World of Expo i rado bi se vratili ponovo da istražimo svaki pedalj ovog impresivnog sajma. Nezaboravno iskustvo nam je u mnogome pomoglo da razumemo svet i da nastavimo put održivog razvoja u simbiozi sa najvrednijom imovinom koju imamo a to je planeta zemlja.
 

 TOGETHER FOR BETTER!

 

 

 


  Anđela Pantelić
  Marketing Menadžer
  Reynaers Aluminium Srbija