Da li je prozor samo rupa na zidu koju treba zastakliti?

 

Dok nisam ušao u svet prozora i vrata, za mene je prozor predstavljao samo proziran deo zgrade. Naravno na prozoru mi je najvažniji deo bio najprozirniji, odnosno staklo. 

 

A zašto bi ram bio toliko bitan?!

Zamislite da na zgradi imate rupu, prozračni deo zgrade, koji ste namenili da unapredite svoj životni ili radni prostor. Za ovu potrebu naravno kupite lepo isečeno staklo koje ugradjujete idealno u otvor, na primer nekim najkvalitetnijim lepkom. Tada možete reći da ste napravili jako transparentan otvor koji nema rama i svi možemo biti saglasni sa tim.

 

Ali :

Da li možete otvarati staklo, eto čisto radi pranja ?

Kako ćete se osećati ako dodje do kondezacije, orošavanja stakla ?

Da li ćete sigurno imati toplotne karakteristike koje vam deklarativno garantuje dobavljač stakla ?

Da li ćete imati postojanost pri promeni temperatura i pritiska vetra, kiše i snega, kada lepak popusti?

 

Sva ova pitanja, koja su samo deo kompletne pitalice, daju odgovor da bez rama ništa od gore navedenog nije moguće. Ram nosi staklo i zajedno sa njim postaje prozor. Proziran deo kuće , koji mora da nam obezbedi postojanost, komfor, bezbednost i lepotu.

Reynaers Aluminium je razvio rešenja koja nam dozvoljavaju da svoj životni i radni prostor poboljšavamo zajedno. Rešenja na našoj platformi nam dozvoljavaju da napravimo prozore velikih dimenzija. Možemo napraviti prozore koji neće zauzimati prostor prilikom otvaranja. Možemo napraviti vrata koja ćemo otvarati milion puta. Možemo napraviti prozore sa nevidljivim krilima, jednostavno naša platforma nam dozvoljava da zaista uživamo u svom radnom i životnom okruženju!