Avalon

Vizualizacija - Procena – Iskustvo

U AVALON-u, sobi virtuelne realnosti u Reynaers kampusu u Belgiji, možete da posetite buduće građevinske objekte preko zajedničkog virtuelnog iskustva. Zamislite da ulazite u zgradu koja je još uvek u fazi projektovanja. Zajedno sa Vašim partnerima na projektu možete da se krećete kroz različite prostore, da razgledate aspekte projekta, podešavate dimenzije soba ili elemenata zgrade i menjate boje i materijale. Ova moćna alatka radikalno menja način na koji se projekat procenjuje i vizualizuje.

ZA KOGA?

AVALON kreira idealno okruženje za zajedničko iskustvo i saradnju između arhitekata, investitora, ugovarača i Reynaers stručnjaka. Moguće je spojiti različite zainteresovane strane projekta za virtuelnu posetu i za 3D-procenu građevinskih objekata i rešenja.

 

ŠTA AVALON MOŽE DA UČINI ZA VAS I VAŠ PROJEKAT?

AVALON pretvara Vaš arhitektonski 3D-model (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks,…) u virtuelni model u koji možete da zakoračite, razgledate sve projektne i tehničke aspekte unutar i okolo objekta. Promene modela mogu da se izvrše u stvarnom vremenu, zahvaljujući čemu klijent i Vi možete da procenite različite opcije na najrealističniji način i da poboljšate  proces donošenja odluka.

Pored toga, namenski generički model visokih poslovnih zgrada i privatnih kuća je kreiran kako bi se omogućila razmena, konfiguracija i iskustvo sa Reynaers proizvodima u najrealističnijem okruženju 3D zgrade.

AVALON može jednostavno da se pretvori u namensku salu za sastanke za potrebe projekta gde mogu da se gledaju i komentarišu fajlovi različitih partnera prebacivanjem sa 2D na 3D pregled i nazad.

Koncept model: ‘Jaspers-Eyers arhitekte’

KAKO RADI AVALON?

AVALON, virtuelna soba visoke klase na bazi projekcije, specijalno je konfigurisana za primenu u arhitekturi i za grupu do 8 ljudi. Petostrana projekcija daje korisniku ultimativno virtuelno iskustvo. 25 projektora laserom najnovije tehnologije kreira živopisne slike visoke rezolucije, koje prikazuju Vaše arhitektonske ideje. Aktivne 3D naočare kreiraju stereoskopsku sliku i prate Vaše pokrete, čime se pravi 3D-iluzija, pri tom i dalje možete da vidite ljude oko sebe.

AVALON ima moćan skup kompjutera za rukovanje složenim arhitektonskim modelima i obradu u stvarnom vremenu. Namenski posrednički softver može da prikazuje fajlove od preko 200 uobičajenih aplikacija kao što su Revit, Archicad, SketchUp i Navisworks kao visoko kvalitetne virtuelne modele sa punom navigacijom. Dok se korisnik kreće kroz model pomoću upravljačkog stika, operator i dalje može da vrši izmene u softveru projekta.

Ovaj impresivni set hardvera i softvera je projektovan kako bi Vaše arhitektonske ideje oživele i da bi se u svakoj fazi kreirala najbolja vizualizacija projekta vaše zgrade.
 

Koristite Avalon tokom projektovanja.

PROCENA KONCEPTA

Rani koncepti mogu da se vizualizuju, dožive, procene i adaptiraju u isto vreme. Gledajte 3D modele izbliza i vršite izmene u hodu.
Pomoću procene dizajna u stvarnom vrmenu, mogu da se testiraju varijante i pri tom da se uštedi vreme i smanje troškovi.

SOFTVER: SketchUp, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk 3DS Max, Enscape  

Hospital AZ Sint-Maarten:
Arhitekte: VK Architects & Engineers 
Slika: Engie Axima

TEHNIČKA EVALUACIJA I BIM

3D modeli mogu da se gledaju izbliza i tako se procenjuju  i komentarišu sve vrste tehničkih pitanja. VR može da pomogne vizualizaciju, da razume i proceni ekstremno kompleksne fajlove.Možete da se krećete kroz kompleksne BIM modele i da detektujete nedostatke. Detekcija grešaka na zgradi u ranoj fazi smanjuje troškove i drastično poboljšava efikasnost.

SOFTVER: Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Autodesk Navisworks

PROCENA VISOKO KVALITETNOG DIZAJNA

VR Vam omogućava da se krećete unutar simuliranog okruženja i izvršite kontrolu izbliza. Scene kroz koje možete da se krećete omogućavaju procenu dizajna. Uslovi prirodnog i veštačkog osvetljenja, nameštaj, okruženje i materijali su neke od stavki koje mogu da se modifikuju u VR okruženju.

SOFTVER: Unreal Engine 4